01

pontosan tudhatod és ellenőrizheted, hogy kitől vásárolsz!

pontosan tudhatod és ellenőrizheted, hogy kitől vásárolsz

 

A hatályos törvények szerint, a webshopot üzemeltető vállalkozás köteles feltüntetni a nevét, székhelyét, adószámát, cégjegyzék számát és elérhetőségeit, különös tekintettel legalább egy olyan e-mail címre, melyet kifejezetten a vásárlók, ügyfelek számára, kapcsolattartás céljából biztosít.

Az adatok alapján a vállalkozást könnyedén le is ellenőrizheted az e-cegjegyzek.hu honlapon keresztül, ahol közvetlenül a nyilvántartó hatóság adatbázisában kereshetsz többféle cégadat segítségével.

Amennyiben a fenti adatokban hiányosságokat találsz, vagy bármi kétséged merül fel a kereskedő kilétével kapcsolatban, akkor keress inkább egy másik webshopot, hiszen az internetben éppen az a jó, hogy ezt könnyedén megteheted!

Minden vásárlás előtt bele kell egyezned, hogy elfogadod a webshop feltételeit az Általános Szerződési Feltételek elolvasásával és az "elfogadom" gombra kattintással.

Ezt azért fontos megemlíteni, mert minden esetben egyértelműnek kell lennie számodra, hogy pontosan kitől vásárolsz, és mi fog történni a vásárlást jelentő kattintástól addig, míg a postás vagy futár házhoz nem viszi a terméket. Ezek a feltételek éppúgy tartalmazzák a te jogaidat is, mint a kereskedő feltételeit és jogait, így minden esetben ajánlatos elolvasni, elkerülve a későbbi félreértéseket. Az Általános Szerződési Feltételek minden részletének világosnak kell lennie számodra, amikor "kipipálod", avagy rákattintasz az "elfogadom" gombra. Minden fizetés előtt el kell fogadnod ezeket a szerződési feltételeket. Ha a szerződési feltételek megismerése és elfogadása nélkül el tudsz jutni a fizetésig, úgy a kereskedő törvényt sértett.

Ha nem akarsz magad bajlódni azzal, hogy ellenőrizd a kereskedőt, akkor vásárolj a SzEK.org által megvizsgált, minősített e-kereskedők valamelyikénél. Az aktuális listát itt találod »

Az e-vásárlással kapcsolatos további jogi információkat az alábbi linkeken találsz:


Megosztom
ismerőseimmel: