01

itt általában kedvezőbb árakat találhatsz, mint a boltokban!

kedvezőbb árak, mint az üzletekben

 

Ha üzletben vásárolunk valamilyen terméket, vagy szolgáltatást, egyértelmű, hogy az általunk fizetett összegben az üzlet/bolt/áruház működtetésének költségei is benne vannak.

Ha egy nagy áruházban vásárolsz mondjuk egy MP3 lejátszót, a padlószőnyeg cseréjébe is "beszállsz", ha egy utazási irodában fizetsz be egy horvátországi útra, pár csepp felmosószert is vásárolsz, persze nem magadnak, és így tovább.

Az interneten található árak alig, vagy egyáltalán nem tartalmaznak "járulékos költségeket", ezért lehetnek alacsonyabbak a boltiakhoz képest.

Ugyanakkor az interneten az árverseny is sokkal erősebb, mint a hagyományos boltokban, hiszen ha nincs a közelben másik üzlet, nem tudod az árakat összehasonlítani, míg online vásárlás esetén ez egy egérmozdulat. Erről még itt olvashatsz >>

Az árakkal persze azért vigyázni kell: ha valami túlságosan olcsó, nem árt óvatosnak lenni! Ilyenkor célszerű megnézni, hogy a kerskedő jogszerűen működik-e, illetve ellenőrizni, hogy az ár tartalmazza-e az áfát. Ezt a kereskedő köteles egyértelműen feltüntetni.

Körültekintően vásárolj az olyan webshopokban, amelyeket nem magyarországi cég üzemeltet! A hazai törvények rájuk is vonatkoznak, de sokkal nehezebb problémás esetben érvényt szerezni jogainknak.


Megosztom
ismerőseimmel: